34 ανασφάλιστα οχήματα «τσίμπησε» η τροχαία μέσα σε λίγες ώρες

Χωρίς σύνταξη-περίθαλψη χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕE
2 Μαρτίου, 2017

2.077 παραβάσεις για τις οποίες προβλέπονται πρόστιμα εντόπισαν οι άνθρωποι της τροχαίας στους ελέγχους που έκαναν το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά αφαιρέθηκαν από 307 οχήματα οι πινακίδες, από 273 οδηγούς οι άδειες ικανότητας οδήγησης και από 120 οι άδειες κυκλοφορίας.

Επίσης ακινητοποιήθηκαν 56 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 29 εξ αυτών. Οι έλεγχοι έγιναν βραδινές ώρες της 4ης και πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Φεβρουαρίου 2017 και πρόκειται στην ουσία για ειδική εξόρμηση με στόχο τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Η ανωτέρω εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Συνολικά διενεργήθηκαν -4.516- τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν -2.077- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -165- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις.

Αναλυτικά:

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος:-124-

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη:-65-

Υπερβολική ταχύτητα:-227-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -116-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -97-

Χρήση κινητού τηλεφώνου: -117-

Ανασφάλιστα οχήματα: -34-

Επικίνδυνοι ελιγμοί: -3-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.294-

Περαιτέρω συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά -30- οδηγοί, συγκεκριμένα -7- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -23- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Πηγή: https://www.insurancedaily.gr